• 1 Wilhelm feta-mustapippuri makkara (tai mikä tahansa muu makkara)
  • tilkka öljyä paistamiseen
  • 1dl Myllärin vehnä Ateriajyviä 
  • mitä tahansa kaapista tai kasvimaalta löytyviä kasviksia, itse käytän paprikaa, tomaattia, tuorekurkkua, pinaattia, salaattia, herkkusieniä, sipulia jne. Joskus olen laittanut sekaan myös vajaan ananaspurkillisen, ettei mene kaapissa pilalle. Kaikkea ei kuitenkaan kannata samaan salaattiin änkätä.
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria ja/tai muita mausteita oman maun mukaan.

thumbnail%20%286%29.jpg

Valmistus: 

Keitä ateriajyvät paketin ohjeen mukaan ja kaada jyvät salaattikulhoon.

Pilko makkara kuutioiksi ja paista tilkassa öljyä. Kaada jyvien sekaan. Kaada sekaan myös makkarasta irtoava rasva. Se toimii kastikkeena.

Pilko kasvikset ja lisää ne salaattiin.

Mausta suolalla ja pippurilla. 

Kutsun tätä jämäsalaatiksi, koska teen sitä silloin, kun kasvikset alkavat pehmetä kaappiin tai makkarapakettiin jää grillauksen jäljiltä yksi tai kaksi makkaraa, joille ei ole muuta käyttöä. Tämän salaatin voi periaatteessa tehdä ihan mistä tahansa aineksista. Joskus olen laittanut makkaran sijaan jauhelihaa, kanaa, tonnikalaa, pekonia. Ateriajyvät sopivat minkä kanssa tahansa. 

thumbnail%20%287%29.jpg