Kirja, jonka nimi ei kerro sisällöstä mitään. Ensimmäinen Adlerin kirja, jota en inhonnut. En tätäkään lukisi toista kertaa, mutta tässä on sellaista jämäkkyyttä ja tolkkua, jota ei aiemmissa Adlerin kirjoissa ollut. 

0_-1650238202554242548.jpg

Sydänten sykkeessä kertoo Ed Vincentistä, salamurhan yrityksen kohteeksi joutuneesta rikkaasta liikemiehestä, jonka pitkänhuiskea tyttöystävä Melba "Mel" Merrydew ja rikosta ratkomaan määrätty karski komisario Marco Camelia lähtevät yhteiselle matkalle Edin menneisyyteen pyrkimyksenä selvittää paitsi palkkamurhaajan ja murhan tilaajan henkilöllisyys myös Edin historiaan kätkeytyvät synkät salaisuudet. 

Tässä kirjassa Adler tekee heti selväksi, että pääosassa on julma rikos ja sen taustalla piilevä mysteeri. Edin ja Melin rakkaustarina on vain sivuosassa. Tarinassa on kliseitä yllin kyllin, mutta uskallan väittää, että tällaiseen kepeään rikoskirjallisuuteen tietty määrä kliseitä tavallaan kuuluukin. Erikoisena piirteenä on se, että koomassa oleva Ed kuulee ja ymmärtää ympärillään tapahtuvat asiat ja kerronta siirtyy välillä Edin pään sisälle. Liukumat näkökulmasta toiseen onnistuvat luontevasti. Lopussa meno oli hetkellisesti niin täynnä toimintaa, että ajattelin romanttisia höttöromaaneja suoltavalla Adlerilla olevan lahjoja vaikka jännityskirjallisuuteen. 

Vielä yksi Adler.