L. Marie Adeline on kirjailija Lisa Gabrielen alias, jonka nimissä hän on kirjoittanut selvästi naisille suunnatun eroottisen S.E.C.R.E.T -kirjasarjan. Tornion kirjastosta löytyi trilogiasta osat 2-3 eli Polttava peili ja Nautinnon kutsu. Aloitin osat samana päivänä huomattuani, etteivät kirjat ole juonikeskeisiä, eivätkä siksi kärsi lomittain lukemisesta. Keskeisessä osassa ovat seksikohtaukset, sivuosassa ihmissuhdedraama.

Molemmissa kirjoissa ytimenä on S.E.C.R.E.T -salaseura, joka auttaa seksiin kyllästyneitä, pettyneitä tai muuten seksuaalisesti rajoitteisia naisia löytämään uudelleen sisäisen Afroditensa kymmenen askeleen ohjelman avulla. Näiden kahden kirjan perusteella S.E.C.R.E.T:n toteuttamiin fantasioihin kuuluvat poikkeuksetta jumalaisen komeat miehet, jotka tekevät mitä vain asiakkaittensa eteen. Pysyviä henkilöhahmoja ovat mm. yhdistyksen puuhanainen Matilda, entinen asiakas ja sittemmin yhdistyksen jäsen Cassie, Cassien on-off-poikaystävä Will, sekä Cassien tuki ja varasepalus Jesse.

Jos miesten osaa esittäisivät naiset, heitä kutsuttaisiin luksusilotytöiksi, prostituoiduiksi, tai seuralaispalveluksi, mutta koska seksityöläiset ovat miehiä, heitä kutsutaan miehiksi ja naisia, jotka palvelua hyödyntävät, kutsutaan huoriksi. No, ei sentään koko ajan, mutta kyllä tämäkin asia esiin nousee. Uskon, että kirjailija on tarkoituksella huomioinut sen, kuinka naisen seksuaalinen halu on edelleen monelle miehelle (ja joillekin naisille) tabu, mutta onneksi näitä romaaneita voi silti huoletta lukea uhraamatta aivosolujaan äärifeminismin roviolle.

Tyylillisesti kevyttä kesälomalukemista. Mitään hyvän maun ylittäviä törkyfantasioita näistä ei löydy, joten herkemmätkin uskaltavat S.E.C.R.E.T. -sarjaa lukea. Ei kuitenkaan uppoa omaan kirjamakuuni. Tällaista voisi lukea lyhyen tarinan verran, mutta yli 300-sivuiset romaanit tarvitsevat tukirangaksi tenhoavan, mielenkiintoisen juonen. Pelkkä ihmissuhdekiemuroissa märehtiminen ja kliseiset seksifantasiat eivät riitä pitämään mielenkiintoa yllä.