Lucy Silchester on hyväosaisen perheen elämäänsä leipiintynyt alisuorittajatytär, jonka velttoon ja kunnianhimottomaan elämäntapaan kyllästynyt perhe päättää ottaa ohjat omiin käsiinsä ja sopia Lucylle tapaamisen Elämän kanssa. Elämä - joka sattumoisin on onneton nuori mies - painostaa vastentahtoista Lucya muuttamaan tylsää, valheisiin ja kuivanjähmeään kaavaan jumittunutta elämäänsä, mutta Lucyn itsensä mielestä Elämän tapa auttaa muistuttaa enemmän aamukävelyä miinakentällä. Kun Lucyn itsepetoksella pystytetyt seinät valhe valheelta murtuvat, hänen on pakko kohdata taakseen jättämät menetykset ja pettymykset, ja rakentaa huterien suojamuurien tilalle jotain kestävämpää. Sitä tehdessään Lucyn työkuviot, perhe- ja ystävyyssuhteet, ja onnekkaan erehdyksen kautta myös rakkauselämä kokee reinkarnaation. 

6638.jpg 

"Hän matkusti löytääkseen uusia puolia itsestään. Kaipa sellaisen ihmisen, joka yrittää etsiä kaikkia oman itsensä palasia, on vaikeaa olla jonkun sellaisen kanssa, joka on jo valmiiksi kokonainen." - Cecelia Ahern/Tapaaminen Elämän kanssa

Kepeä, humoristinen, helppolukuinen romaani, mutta jälleen kerran on moitittava pituutta. Näistä Ahernin kirjoista voisi tekstiä karsia reilustikin ilman, että sisältö kärsisi siitä millään tavalla. Mutta mukavaa luettavaa silti.