Marco on älykäs nuori siirtolaispoika, jolta klaanijohtajaksi itsensä nimennyt setä, Zola, on vienyt perheen ja identiteetin ja alistanut väkivallalla kerjäämään ja ryöstelemään kaduilla johtajansa hyödyksi. Paetessaan Zolan johtamasta orjatyöstä Marco löytää ministeriössä työskennelleen William Starkin ruumiin ja saa selville, että lahkon toiminta ei rajoitukaan pelkkiin pikkurikoksiin. Samalla hän saa peräänsä Kööpenhaminan verkostoutuneet rikollispiirit, joiden tarkoitus on vaientaa karkuri ja potentiaalinen uhka lopullisesti, keinoja kaihtamatta. 

Samaan aikaan Carl Morckin (o=tanskalainen ö) selvittämättömiä rikoksia ratkaiseva Osasto Q selvittää arvoituksellista tuhopolttoa ja kadonneen henkilön tapausta, ja ajautuu kuin sattumalta samalle kurssille Marcon ja häntä jahtaavan Zolan rikollisporukan kanssa. Kaiken takana pyörivät kuitenkin paljon Zolaa merkittävämmät rattaat, joiden ohjaksia pitelevät  häikäilemätön pankinjohtaja Teis Snap ja ministeriön virkamies Renè E. Eriksen, jotka ovat löytäneet rahaisan tulolähteen kehitysapurahojen kavalluksesta, eivätkä salli minkään - tai kenenkään - seisovan bisneksen tiellä.

lataus.jpg

Viihdyttävää luettavaa, mutta 553 sivua on armottoman pitkä etenkin rikosromaaniksi. Jos minulla olisi Jussi Adler-Olsenin aivojen kaltaiset keskittymiskykyiset ja lukemattomia yksityiskohtia taitavasti kontrolloivat aivot, haluaisin todennäköisesti esitellä niitä kirjoittamalla tällaisia megadekkareita, mutta näin lukijan kannalta vähempikin olisi riittänyt.