Skandaalinkäryä on vuoden 1685 Tukholmaan sijoittuva rakkaustarina, jota voisi kuvailla Ruma ankanpoikanen ja Tuhkimo satujen variaatioksi pienellä eroottisella lisävärillä. Sivistynyt, mutta varaton Magdalena Swärd suostuu kroonisessa rahapulassaan kauniin vapaaherttuatar Venuksen esiliinaksi huonomaineisen kreivi Gabriel Gripklon juhliin, joiden pohjimmainen tarkoitus on löytää skandaaleissa ryvettyneelle kreiville hyväsukuinen ja moitteeton morsian. Mukaansa Magdalena ottaa uskollisen piikansa, Beatan, josta on pitkälti olosuhteiden johdatuksena tullut Magdalenalle enemmän ystävä kuin palkollinen.

Huonot kokemukset ovat saaneet tiukkapipoisesti moraalistaan huolehtivan Magdalenan tuntemaan suurta epäluuloa miehiä kohtaan ja Gabrielin rietasteleva käytös saa epäluulon muuttumaan halveksunnaksi. Silti tempperamenttisen ja kovakuorisen Magdalenan ja lipeväkäytöksisen Gabrielin happamat sanaharkat tuntuvat vain vahvistavan heidän välilleen syntynyttä sähköistä kipinää, jonka olemassaolon molemmat tahtovat kieltää. Naisen vihamielisyyteen ärtyneenä Gabriel suostuu Magdalenaa inhoavan Joel Skyhielmin ehdottamaan vetoon, jossa panoksena on Magdalenan hyveellisyys ja Gabrielin rakas laiva, Delfinen.  

thumbnail%20%2816%29.jpg

Jos lainaat tämän siitä huolimatta, ettet ole romanttisen kirjallisuuden ystävä, kannattaa hypätä suoraan sivulle 114 ja lukea siitä eteenpäin. Ensimmäiset sata sivua tutustuttavat lukijan seikkaperäisesti Gabrielin perhesuhteisiin, jotka eivät ole järin siivossa kunnossa, ja valaisevat Magdalenan taustoja.