Pieni kirja suuresta surusta. Alusta asti oli selvää, että tämä on tragedia. Tarina 25-vuotiaana traagisesti kuolleesta Carlista, välähdyksenomaisia otteita syntymästä aina elämän viimeisiin hetkiin asti, ja omaisten surusta ja kaikennielevästä ikävästä. Surua ja tragedian syitä käydään läpi mm. mytologian, kirjallisuuden, unien, psykiatrian ja lääketieteen keinoin. Jokainen äiti voi samaistua kirjailijan (tämä on tositarina) välittämiin tunteisiin, vaikka ei omakohtaisesti olisi koskaan lasta menettänytkään. Jos tämä kirja ei herätä minkäänlaisia tunteita, täytyy lukijan olla sisäisesti kuollut. 

thumbnail.jpg

"Sinussa oli jotain sellaista mille minulla ei ole sanoja. Jotakin läpinäkyvää mikä sai sinut kärsimään, yksin, hiljaisuudessa." - Naja Marie Aidt/Carlin kirja

Minulla kului lukemiseen pari tuntia. Teksti on ilmavaa ja koostuu kirjailijan omien muistojen ja mietteiden lisäksi runoista ja sitaateista. Erityisen koskettavaa tässä teoksessa on se, kuinka kuolleen elämää ja ajatuksia mennään niin lähelle, melkein iholle kiinni.