Aaron Falk palaa vanhoille kotikonnuilleen Kiewarran pikkukaupunkiin kuultuaan, että hänen nuoruudenystävänsä Luke Hadler on tappanut itsensä, vaimonsa, ja kuusivuotiaan lapsensa jättäen henkiin vain perheen vauvaikäisen kuopuksen. Perhesurmasta syytetään Australian maataloutta julmasti kurittavaa kuivuutta ja sen aiheuttamia taloudellisia vaikeuksia, mutta Luken isää kalvaa epäilys, että hänen poikansa olisi mahdollisesti syyllistynyt ikätoverinsa murhaan jo vuosikymmeniä aiemmin. Saadakseen mielenrauhan hän pyytää Falkin selvittämään poikansa salaisuuksia, mutta pian Falk saa todeta, että Kiewarran kaupungissa kerran saatu leima seuraa miestä koko elämän. Menneisyyttään ja suttuista mainettaan edellä työntäen Falk liittoutuu paikallisen poliisin kanssa ja tarkemman tutkinnan alla jo todistettuna pidetty perhesurma ei enää näytäkään niin yksiselitteiseltä. 

lataus.jpg

Jane Harperista tuli tämän teoksen myötä sellainen kirjailija, jonka uutta tuotantoa jään mielenkiinnolla odottamaan. Tiedän, että Harperilta on jo ilmestynyt toinen kirja, Luonnonvoimat, ja sen aionkin lukea seuraavaksi. Nautin suuresti näin sulavasti eteenpäin soljuvasta tekstistä, joka yltyy välillä lähes runolliseksi. Harvoin nykydekkareissa loppuratkaisu pysyy yhtä hyvin verhottuna viimeisiin lukuihin asti ja harvoin saa lukea dekkaria, joka sisältää yhtä monta vastenmielistä henkilöhahmoa ilman, että niiden inhoaminen nakertaa lukemisen nautintoa. Ehkä pari rosotonta naista sivuosassa, muuten jokaisessa tuntui olevan jotain häröä. 

Tämä kirja ei pääse vielä Omat suosikit -kategoriaan, mutta häilyy aivan siinä rajalla. Kelpo kirja tämä ehdottomasti on ja toimii myös äänikirjana paremmin kuin edelliset, vaikka lopulta päädyinkin lukemaan e-kirjana. Harmittaa, etten saa näitä niteinä. Jos kädessä olisi kirja eikä kännykkä, nauttisin lukemisesta monin verroin enemmän.