Tällainen kirja tähän rakoon. Sain ystävältä luettavaksi. 

Tohtori Jaakko Lötjönen saa niskoilleen ilkkuvan median ja perisuomalaisen pessimismin keksiessään luonnonmukaisen ratkaisun ilmastonmuutoksen pysäyttämiseen ja saasteettomaan energiantuotantoon. Lötjönen itse on paitsi hankkeen alkuunpanija myös elintärkeä lenkki uudenlaisen superkaasun tuottamisessa. Kyse on yksityistalouksista kerättävästä suolikaasusta, ns. pieruenergiasta, joka päihittää energiatehokkuudessa kaikki muut energiantuotantotavat.

Kirjassa seurataan, kuinka laboratorioksi muutettu navetta ja yhden käden sormin laskettava tiedemiesryhmä laajenee maailmanlaajuista kiinnostusta herättäväksi bisnekseksi ja Lötjösestä tulee kansainvälisesti tunnustettu visionääri ja poliittinen vaikuttaja. Siinä ohessa Lötjönen nai työntekijänsä, Riikan, ja saa Floridaan suunnatun terapiamatkan jälkimainingeissa jälkikasvuakin. 

thumbnail%20%283%29.jpg

Tarinan idea on sinällään ihan hauska, vaikka pieruvitsit eivät jaksaisikaan naurattaa, mutta kirjan toteutus ei ainakaan minua viehätä. Yli puolet kirjasta on hankkeen edistymisen melko suoraviivaista ja tylsää seurantaa ja oikeasti hauskoja kohtia on tosi vähän. Toisaalta, en varmastikaan kuulu tämän kirjan kohderyhmään, vaikka olenkin ilmastoasioista kiinnostunut.