Aikani on hyvin rajattua näin kesällä, kun tekemistä on joka käden sormille, siispä teen tähän päivityksen jota muokkaan aina, kun pääsen luku-urakassa eteenpäin. Tällä hetkellä luen limittäin kahden kirjailijan kirjoja. Tähän Hannah Alexanderin sairaalaympäristöön sijoittuvaan kirjasarjaan löysin Tornion kirjastosta nämä alla näkyvät kolme osaa. Siitä en tiedä, onko näitä jossain enemmänkin.

thumbnail%20%2826%29.jpg

Olen lukenut näistä ensimmäisen. Parantava kosketus kertoo Missourin Dogwood Springsin sairaalan ensiavussa työskentelevästä ensiapuhoitaja Lauren McCaffreysta ja klinikan uudesta lääkäristä, Grant Sheldonista. Myös sairaalan osa-aikaisena sielunhoitajana häärivällä pastori Piercellä on kirjassa suuri rooli. Kirjan juoni haipuu vähän saippuasarjamaisen henkilödraaman taakse, mutta kyllä tässä juonikin on. Dogwood Springsiin rantautunut huumekauppa aiheuttaa päänvaivaa ja sydämentykytyksiä samaan aikaan, kun idyllisessä pikkukaupungissa riehuu mystinen ja tappava flunssaepidemia, joka on omituinen paitsi esiintymisajankohdan myös sen vuoksi, ettei se näytä leviävän lainkaan Dogwood Springsin ulkopuolelle.

Olin varovaisen optimistinen tämän kirjan suhteen, koska en ole sitten lapsuusvuosien lukenut ainoatakaan vastaavan aihepiirin teosta ja olin utelias näkemään miten tämä toimii aikuislukijalle suunnattuna. Siinä mielessä kokemus oli ihan hyvä, ettei teksti mitenkään lapselliselta tuntunut, mutta toisaalta tässä sorruttiin käännyttämiseen. En ole uskonvastainen ihminen, mutten voi sietää uskonnon tyrkyttämistä ja tässä kirjassa lipsuttiin paikoitellen räikeästi käännytystyön puolelle.

---

Nyt on luettu Kohtalokas muutto. Entistä enemmän ihmissuhdedraamaa. Uskonto leimaa tätäkin romaania. Joidenkin mielestä se on hyvä asia, joten heille tämä on varmasti mieluista luettavaa. Romantiikkaa mahtuu myös mukaan. Ei oikein minun makuuni. Se tässä oli kuitenkin hyvää, etteivät henkilöt vaihdu liikaa, mutta vaikkei olisi ensimmäistä osaa lukenutkaan tämä kyllä alustaa taustoja sen verran, että tarinaan pääsee hyvin sisälle, vaikka lukisi tämän irrallisena teoksena. 

---